We've updated our Terms of Use. You can review the changes here.

“​Ä​ntligen en ny EP med L​ö​gnhalsmottagningen​!​” EP

by LOGNHALSMOTTAGNINGEN

/
 • Streaming + Download

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  Purchasable with gift card

    $3.50 USD  or more

   

 • Record/Vinyl + Digital Album

  Includes unlimited streaming of “Äntligen en ny EP med Lögnhalsmottagningen!” EP via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  ships out within 3 days

    $4 USD or more 

   

1.
Hoppas du får gonnoré Jag gillar att knulla/Ja, vem fan gör inte det?/Men vad är det för jävla stil att hänga ut dina ligg som en trofé? Jag hoppas nån ger dig gonorré/Och visar upp ditt liv i statlig TV Du hustlar och skryter så fort du gör entré/Visar bildbevis som om du var en croupier Snackar om kvantitet istället för kvalitet/Så här, låt mig ge dig en resumé Du är en orm, ett jävla svin/ Som kallar din balle för en krigsmaskin/Nästa gång du glider in med ett marskattsflin/Står jag beredd med tändstickor & bensin Var inte rädd, det är ingen fara/Du kommer bara känna ett litet sting Men sen får du inte ens upp den med kukring
2.
Invanda fotspår, svårläkta småsår Jag är inte bra på nånting som jag tar mig för/Inget som jag gör är något som berör Ingenting jag gör blir särskilt bra/Och det jag väl avslutar är ingenting att ha/Det som jag bygger upp faller för lätt isär/En axelryckning och ett lakoniskt si sådär/ Jag har lagt ner alla försök till ambitioner/ Och min ilska är bara oavslutade intentioner/Jag har blivit äldre, det är bara att inse/Jag har tappat min drivkraft, jag har blivit en klichéJag har blivit trött, jag har blivit blasé/Jag har gått från förbannad till arg till irriterad till sne Medelmåtta/ännu en jävla medelmåtta Så varför försöka när det är lättare att lägga ner/Orkar inte tugga längre, vill inte ha mer Trampar vidare i invanda fotspår/Varför söka nya vägar bland trassel och snår?
3.
Med (ord som) tillhyggen i ryggen Du säger ”jag” när du egentligen menar nån som är som dig/Du säger ja fast hela ditt väsen skriker nej/Du ber om mer fast jag vet att du egentligen är mätt/Är det då konstigt att jag frågar vad det är för ett sätt? Det är bara sånt som man säger, det är inte sånt som man gör/Det är bara sånt som man tänker fast man inte bör/Det är bara sånt som man säger, det är inte sånt som man gör/Det är bara sånt som man tänker tills den dan man dör Så frågan är varför vi alla beter oss likadant/Är vårt beteende inlärt eller är det invant? Varför vi sårar och hugger varandra i ryggen?/Varför vi använder våra falska ord som tillhyggen
4.
Den pantsatta välfärdens land Har du gjort nåt nyttigt idag, har du dragit ditt strå till stacken?/Eller känner du konkurrenterna när dom flåsar dig i nacken?/Kom inte med några ursäkter eller några men…/Bara svara på frågan; Är du lönsam lilla vän?/Har du gjort nån upptäckt, har du brutit nån ny mark?/Känns det som du ska blåsa omkull eller står du stark?/Sitter nerverna på utsidan, känner du dig på helspänn?/Eller sitter du lugnt i båten och känner dig lönsam, lilla vän? Ingen fara på taket, du sitter säkert på din plats/Så länge vi kan lita på att du gjort en insats Bara gör ditt bästa för att bidra till vår BNP/Anställningstrygghet, det blir säkert bra med det, ska du se/Det är bara skönt när svetten bränner i ögonen/Det är ju då du vet att du är lönsam lilla vän!/Var sak har sin plats, och var sak har sin tid/Bara sköt ditt jobb, jag skiter hur du har det hemmavid!/Vad fan, du börjar vackla, jag har det på känn/ Jag är rädd att du inte längre är lönsam, lilla vän Det är trist att behöva säga det, vi trivs ju bra ihop, men sista tiden känns det inte som jag når riktigt fram/Jag tror den bästa lösningen för dig, är via ett arbetsmarknadspolitiskt program
5.
Första dan på resten av ditt skitliv Hej hej, Martin heter jag och det är jag som välkomnar dig till första dan på resten av ditt skitliv! Gröten bränner vid, du har ingen fritid, /hjulen snurrar på när du åker snålskjuts bredvid/Du har ingen likviditet, ingen frihet/och helt i händerna på alla andras dumhet Sluta slåss, sluta skrika, bara lägg dig ner och var passiv/ För det här är bara en försmak på resten av ditt skitliv Nya murar byggs upp kring dig/Sten på sten fogas ihop/Väggarna växer hela tiden högre Det här är inget stålbad eller elddop/Du kommer tryckas ner och pissas på/Alla pekar finger men du är för naiv/Alla skrattar men du fattar inte vitsen/För det här är första dan på resten av ditt skitliv Inga vänner, inga stålar, din påstådda verklighet är helt fiktiv Så här kommer du att leva förresten, för resten av ditt jävla skitliv!
6.
Förbannad och förbannat uttråkad Jaja, då var det val igen/Så svara då, har du bestämt dig än?/Har du svaret framför ögonen/eller skiter du i utgången?/Finns det nån garanti?/Nån trovärdig ideologi?/Eller bara ett potpurri/som ska väcka sympati?/Finns det nåt värt att rösta på?/Nån som höjer sig en nivå?/Ska rösta rött vara rätt?/Eller leder det bara till Sovjet?/Är detta en partiledardebatt?/Jaja, det är ju vackert ljussatt/Se där ja, ännu en skatterabatt/Va fan, säg till när ni börjat! Förlåt, upprepa tack. Jag råkade visst somna till/till ännu en valupptakt som står helt still Fy fan vad trist, vad är det här?/Ni ligger så långt utanför min intressesfär/Är det så här ni bygger er karriär?/Eller varför är allt snack så lineärt?/Se där ja, ännu ett parti jag skiter blankt i/Och där är ännu ett som gör sin sorti/Och hoppsan vad du vill vara fördomsfri/Jag är inte rasist säger han med frenesi/Jag blir så trött, jag blir så less/Är det här nån intern partikongress?/En ständigt pågående process/eller en genväg till grav tristess?/Vad spelar det för roll vad man röstar på?/Det blir ju bara samma sak ändå/Ett spel för gallerierna, en rökridå/När jävlarna stolt bär sina lögner utanpå! Men jag vet hur jag ska rösta i denna stank/Min valsedel är som vanligt blank!

about

Lögnhalsmottagningen; Stew skrev musiken och spelade in sig själv, Martin skrev texterna och gjorde munljud. Marja hjälpte till att spela in de ljuden. Alla låtar av Lögnhalsmottagningen utan Med (ord som) tillhyggen i ryggen som är en cover på Tunnelrunners med ny text. Tack, tick, tack, skivhack till Emotional Response. Chris är ett datasnille och gjorde omslaget till verklighet.

credits

released March 30, 2017

license

all rights reserved

tags

about

Emotional Response Cottonwood, Arizona

MAILING LIST sign up at emotionalresponserecords.com

contact / help

Contact Emotional Response

Streaming and
Download help

Redeem code

Report this album or account

If you like “Äntligen en ny EP med Lögnhalsmottagningen!” EP, you may also like: